Sjukskriven.

Som de allra flesta redan vet, så har jag studerat i några år, och att målet med studierna var att jag skulle hinna bli färdig och få en gymnasieexamen till juni 2015. Hela första året så ägnade jag mig åt grundkurser (matematik och engelska) för att jag skulle vara lite förberedd för att hoppa på gymnasiekurserna. 2013 började jag resan mot slutbetyg/gymnasieexamen och har kört på näst intill oavbrutet sedan dess.

Första året (alltså 2013) läste jag två sommarkurser för att få mindre att göra till höstterminen (dock så blev det inte så, utan tog en kurs extra för att hinna med att klara alla poäng till 2015). Hela 2014 fortsatte jag med att studera mer än 100 % för att hinna bli klar till mitt utsatta datum. Jag tog sommarkurser även den sommaren. 3 stycken närmare bestämt (och 6 prov) skulle hinnas med på 10 veckor så det var hårdplugg som gällde! Jag klarade kurserna (med väldigt bra betyg tack och lov) och hann med en veckas ledighet innan höstterminen startade.

Det gick bra till en början, men ju längre in i terminen jag kom, desto svårare fick jag hänga med och koncentrera mig på studierna. Jag mindes inte vad läste, även fast jag lade ner all min tid för att klara uppgifter/prov etc.. Jag körde på i alla fall, men började såklart att prestera sämre i takt med att koncentrationen försvann. Jag klarade iaf kurserna, och sökte kurser till vårterminen 2015, som skulle bli min sista!

Studierna startade i början av januari. Jag hade ingen ork, eller motivation till någonting, jag gjorde det bästa jag kunde i skolan (även fast koncentrationen fortfarande svek mig). Jag började att må allt sämre ju längre tiden gick. Jag trodde att detta berodde på mattekursen (2b) som jag läste så jag valde att avbryta den i mitten av mars och fortsatte att studera på 75%. men måendet blev inte bättre för det. I april tappade jag fotfästet helt. Jag var ständigt ledsen, kunde inte sova på nätterna, matlusten försvann, koncentrationen försvann helt, struntade helt i studierna och det slutade med att jag låg och sov i stort sett hela dagarna. Jag började att förstå att någonting var riktigt galet, så jag tog kontakt med vårdcentralen, fick en tid hos läkare efter två veckor, och diagnosen som sattes blev depression, så nu är jag sjukskriven fram till den sista maj.

Det känns som ett stort, stort misslyckande. Jag skulle ha varit helt klar med skolan nu, om jag inte hade snubblat vid mållinjen..

 

 

 

 

 

 

 

Allmänt | | Kommentera |
Upp